B L O G O

10 Tentamen tips!

  • Vereniging
  • 4 minuten (722 woorden)

Het is dan zo ver! De eerste tentamenweek van het jaar. Daarom hebben wij speciaal voor jullie wat tips opgesteld die je wat kunnen helpen voor deze twee weken.

 

Tip 1:

Zorg dat je op tijd begint! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar hoe vaak denk je wel niet ‘ik wou dat ik eerder begonnen was’. Zonde! En natuurlijk nergens voor nodig, dus onthoud de volgende keer als je iets uitstelt: doe het maar direct, dan ben je er weer vanaf.

 

Tip 2:

Zorg voor een goede werkplek. Sommige mensen werken het beste thuis waar geen verdere afleiding is, en anderen liever in de UB of in een koffieplace. Vindt uit wat het beste voor je werkt. Als je niet van alleen studeren houdt; zoek een studiemaatje waar je afspraken mee kan plannen, afzeggen mag niet!

 

Tip 3:

Kennis weten is macht, maar kennis delen is kracht! Dus maak die Drive aan, deel notities met je klasgenoten en stel vragen aan elkaar want zo leer je met en ván elkaar! Komen jullie er samen niet uit? Hou jezelf niet tegen om een docent of ouderejaars te vragen. Studeren doe je samen, en we willen jullie allemaal helpen.

 

Tip 4:

Planning! Planning is key, en kan echt cruciaal zijn. Voor iedereen die zegt ‘ik ben chaotisch en ik kan niet plannen’ nou, dat kan je zeker leren! Probeer een overzicht te maken van wat je allemaal moet inleveren, leren en verder moet doen. Dit helpt je om goed inzicht te krijgen, helemaal als je een streskipje bent waar het allemaal al snel als teveel voelt. Door het op te schrijven kan je het voor je zien, en zal het helpen met je zenuwen.

Extra: je kan proberen bij te houden hoe lang je elke dag studeert. Zo kan je inzien of je misschien wel te lang of te kort bezig bent, en kan je het vergelijken of het overeenkomt met je cijfer. Ook handig om te vergelijken met je volgende tentamenweken!

 

Tip 5:

Give yourself a break! Je bent hier om te leren, niet om alles meteen goed te doen. Dus lukt het even niet met het leren van een onderdeel? Leg het even weg en ga met iets anders bezig. Morgen is er weer een nieuwe dag en misschien lukt het dan.

Overigens, als je hoort dat je een onvoldoende hebt over een paar weken, probeer er dan niet teveel over in te zitten. Het is wennen! Er is altijd nog een kans, en anders heb je de volgende tentamenweek om jezelf opnieuw te laten shinen.

 

Tip 6:

Pak je tas een dag voor het tentamen in. Neem je studentenpas mee, highlighters, pennen, potloden en een gum. Plus misschien wat eten en drinken, mocht het een lang tentamen zijn of voor het geval je van ver komt. Zo hoef je de dag van het tentamen niet te stressen en vergeet je sowieso geen belangrijke dingen.

 

Tip 7:

Goed lezen! Jaaa, waarschijnlijk ben je je hele schoolgaande leven al doodgegooid met deze tip, toch is het de kern van ieder tentamen. Door de spanning is het soms lastig om je goed te focussen en lees je over belangrijke informatie heen. Docenten zijn goed in het formuleren van instinkers, dus probeer daar niet in te trappen.

 

Tip 8:

Het is verstandig om feestjes voor de tentamenweek te skippen. Jullie weten dit vast ook, maar het is belangrijk om uitgerust de tentamenweek in te gaan, door voldoende nachtrust te krijgen! En onthoud goed: na de tentamens kan je weer driedubbel zo hard feesten! Enneh, dan is het ook veel leuker. Believe us.

 

Tip 9:

Energiedrankjes. Voor wie het nog niet weet; neem vlak voor je examen GEEN energiedrankje om jezelf op te peppen. Er gebeurt namelijk het tegenovergestelde!

Energiedrankjes zitten vol met verkeerde suikers die weliswaar eventjes een piek aan je geven, maar daarna gaat je bloedsuikerspiegel weer heel snel omlaag. En als die te laag is, krijgen je hersenen weinig energie. Niet goed voor je concentratie!

 

Tip 10:

Vergeet niet om te blijven lachen! Ondanks dat tentamens en lachen niet de beste combinatie is, zorgt dit misschien wel voor dat extra stukje positiviteit en dit zal je helpen! Ook al heb je niet een heel top gevoel over een tentamen, er zijn altijd ergere dingen.

 

 

Geschreven door: Roos, Mahalia, Femke & Jitske

Promocommissie


Sinterklaas borrel!
30nov

Sinterklaas borrel!

Sinterklaas kapoentje,  gooi wat in mijn schoentje...? Jaja, aankomende woensdag is het weer zover: de welbekende 5 december avond! Wij...

Onze sponsoren